Wie is Brúúnsma?

Wie Brúúnsma nou werkelijk is zal misschien wel een moeilijk te beantwoorden vraag blijken. Maar is feitelijk ook niet echt belangrijk voor de muziek die ze brengen.


Brúúnsma is, om het maar even simpel te stellen, van alle markten thuis. Zowel in kleine zalen, kerkjes voor sfeervolle ‘zachte’ luister liedjes is er een mogelijkheid om een passend (avond) vullend programma te verzorgen. Eventueel zelfs een rouw- of gedenk dienst muzikaal te ondersteunen.


Maar ook grotere podia, feesten en festivals voor een krachtige samensmelting van rock en blues, americana en meer soundscape’s georiënteerde muziek.

Wat zijn de mogelijkheden?

Dat betekent dan ook dat Brúúnsma in verschillende samenstellingen optredens verzorgen. Kleine meer akoestische of semi-akoestische setting of met volledige band elektrisch en versterkt.

 

Uiteraard is een combinatie van beide mogelijk. In gezamenlijk overleg is een op maat gemaakt optreden vaak het leukst.


Theo Bruinsma treedt al jaren op samen met zijn beide zonen Douwe en Thomas. Dit onder de naam Brúúnsma. De laatste 10-15 jaar veelal met hun malle neefje ‘de boer is troef’ HarJan, serieuze moppentapper oom Chris en ‘iegen-wieze’ oom Robert.

Bandleden van Brúúnsma

De band bestaat aldus uit de volgende leden:


Theo Bruinsma:  zanger, gitarist en liedjesschrijver
Douwe Bruinsma (zoon van): gitarist en achtergrond zang
Thomas-Timo Bruinsma (ook zoon van): bass, contrabas, ukelele en toetsen en (achtergrond) zang
HarJan Snijders: drums, schlagzeug en percussie
Robert Tappel: akoestisch/klassiek gitaar (solo) en achtergrond zang
Chris Vrijbloedt: mondharp en mondharmonica’s (van a-z)